Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015

Ενώ εμείς...

Θέση πολιτικών υπαλλήλων στην Πολιτική Αεροπορία, έδωσε η νέα ελληνική κυβέρνηση στις δύο γυναίκες των πιλότων που σκοτώθηκαν στην Ισπανία, τελευταία. Και είναι αυτό ένα ακόμα  συν της νέας κυβέρνησης. Με ίντα ψυσιή  βέβαια να πανε οι γυναίκες να δουλέψουν..Ωστόσο, το ενδιαφέρον του υπουργείου άμυνας ήταν έμπρακτο και εκδηλώθηκε αποφασιστικά.

Και κάθομαι και σκέφτομαι: εμάς, πότε νοιάστηκε κανείς για τις γυναίκες των ανθρώπων που χάθηκαν στο Μαρί, πως ζούν, πως τα βγάζουν πέρα και αν έχουν δουλειά τα παιδιά τους; Και μιλάμε για ένα ατύχημα η ευθύνη του οποίου βαραίνει την τότε κυβέρνηση και την αμέλεια που επέδειξαν όλοι, απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Αμέλεια κυβερνώντων, συγκυβερνώντων, αντιπολιτευόντων, βουλευτών, ελεγκτών, όλων. Καταδίκασαν τους εντολοδόχους και όχι τους εντολοδότες. Αυτούς που προσπάθησαν να δράσουν και όχι αυτούς που αμέλησαν να τους ενημερώσουν για το πως έπρεπε να δράσουν και αν έπρεπε να δράσουν. Μπήκαν φυλακή οι υπηρεσιακοί και οι ιθύνοντες, οι υπεύθυνοι, οι αξιωματούχοι, κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Καταδικάστηκαν οι νεκροί, όσοι εννόησαν το καθήκον με τον τρόπο που ήξεραν και όχι αυτοί που θα έπρεπε να ήξεραν ότι καθήκον τους ήταν όχι μόνο να ενημερώσουν για τους κινδύνους, όχι μόνο να μην εγκαταστήσουν στο συγκεκριμένο χώρο τα πυρομαχικά, αλλά να μην τα φέρουν καν στην Κύπρο.  Και αντιμετωπίστηκαν οι συγγενείς των νεκρών, ως συγγενείς εγκληματιών. Και δεν νοιάστηκε κανείς. Φρόντισαν να κόψουν το επίδομα τρίτου τέκνου στη χαροκαμένη μάνα από τον πρώτο μήνα, με τον ίδιο τρόπο που κάποιοι άλλοι έστειλαν τότε επιταγή με τον μισό μισθό για τον μήνα Αύγουστο, στις νεκρές αεροσυνοδούς που σκοτώθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα του Ήλιος. Εδώ η ανθρώπινη ζωή είναι ένα έξοδο, μια επιπλέον δαπάνη. Έτσι εκτιμούνται τα πάντα. Και μόνο. Ούτε αξιοπρέπεια,ούτε πρόνοια, ούτε τιμή, αλλά μόνο χρήμα. 

2 σχόλια:

ruth_less είπε...

Καλά τα λέεις.
Όπως και η κοροϊδία να παρίστανται σε κάποια μνημόσυνα και να βγάζουν θεατρινισιμα λογιδρια.
Καραγκιόζηδες όλοι τους.

Ποιος από τους δικούς μας θα χρηστεί Τσίπρας;
Άσε... μεν απαντήσεις καλύτερα!!

dokisisofi είπε...

Αυτό που μας λείπει είναι να έχουμε αξιοπρέπεια. Την καταλαβαίνουμε οι παραπάνω ως σοβαροφάνεια και καθωσπρεπισμό. Δεν είναι έτσι. Όταν έχεις αξιοπρέπεια δεν φέρεσαι αναξιοπρεπώς σε κανένα.Τον σέβεσαι και μπαίνεις στη θέση του για λίγο. Αλλά όταν έμαθες να γλύφεις και να αδικείς τους πιο αδύναμους και το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι τα αξιώματα, είναι επόμενο είτε να αδιαφορείς για την ανθρωπιστική διάσταση ενός γεγονότος, είτε να την εκμεταλλεύεσαι πολιτικά με τα θεατρινιστικα που είπες πιο πάνω για να παρεις ψήφους. Ο μαλάκας όμως της υπόθεσης, στην τελική, ξέρεις όμως ποιος είναι...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες

Η λίστα ιστολογίων μου