Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2009

Πες το μου, μπροστά μου

Για τους κομπλεξικούς που νιώθουν άβολα στον κόσμο, λέμε να δείχνουν αυτοπεποίθηση.
Για τους πρώην κομπλεξικούς που ξεπέρασαν το κόμπλεξ τους, αλλά ο κόσμος τους αποφεύγει λόγω της αιτίας που προκάλεσε το κόμπλεξ τους, τί λέμε; Υπομονή;
Πείτε μου βρε παιδιά γιατί έχω καταντήσει σκέτος πολιτικός ( με ό,τι πιο γλοιώδες εξυπακούεται ο όρος) με την επικοινωνιακή μου διάθεση, αλλά και πάλι εισπράττω μορφασμούς και κοροϊδίες ( ξέρεις, από εκείνες τις οποίες βλέπεις όταν οι άλλοι σε περιμένουν να μην βλέπεις για να τις κάνουν).
Όλα όσα λένε οι ψυχολόγοι τελικά είναι αηδίες. Τουναντίον, πρέπει να σε βοηθούν να χωνέψεις ότι πάντα όλοι θα σε απορρίπτουν. Και να σε μάθουν ότι πρέπει να τους αγαπάς " κι ας σε χτυπούν πάντα κι ακόμα" που λέει κι ο Καρυωτάκης. Αλλά πρώτ' απ' όλα να τους αποφεύγεις. Γιατί είναι μολυσμένοι από διακρίσεις. Όχι πως θα κολλήσεις, αλλά βρωμάνε άσχημα βρε παιδιά. Δυσωδία ανυπόφορη...

(ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΌ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ Η ΨΕΥΔΩΝΥΜΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΣΑ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΤΩ ΔΕΟΝΤΙ)

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1. Καταρχήν να σε ενημερώσω ότι μπορούμε κι εμείς να δούμε τις αναρτήσεις σου παρόλον που έβαλες password. Ελπίζω να μην σε πειράζει, γιατί μας αρέσει να σε διαβάζουμε.
2. Δεν θα σε απορρίπτουν όλοι πάντα. Απλά εσύ νομίζεις ότι σε απορρίπτουν διότι ασχολείσαι μαζί τους. Το κόλπο είναι να μην ασχολείσαι, να μην σκέφτεσαι και να μην σε νοιάζει. (Ξέρω ότι αυτό ακούγεται "εξτριμ" αλλά με πολλή δουλειά επιτυγχάνεται)
3. Ο κόσμος της Κύπρου ζηλεύει καθώς επίσης θίγεται εύκολα. Δεν μπορούν να χειριστούν μια Δόκι που τους αποστομώνει πριν προλάβουν να αναπνεύσουν. Άρα ποια βλακώδη και υποτιμητική αντίδραση θα επιλέξουν; Τους μορφασμούς.
4. Το σκεπτικό πίσω από το να αγαπάς όλο τον κόσμο (αλλά να το νιώθεις κιόλας) έχει το εξής πλεονέκτημα: όταν κάποιος συμπεριφέρεται σαν μαλάκας, σπάνια θα θυμώσεις. Αν τον αγαπάς, απλά θα τον λυπηθείς. Αν το αξίζει, θα του το πεις κιόλας. Αν δεν το αξίζει, απλά θα τον αγνοήσεις και θα τον ξεχάσεις στο επόμενο λεπτό.
Το άλλο πλεονέκτημα που έχει η ανιδιοτελής αγάπη είναι ότι σου φαίνεται στο πρόσωπο (στο ύφος, στις εκφράσεις) ότι αγαπάς τον άλλον, κι ας μην τον ξέρεις. Έτσι αυτόματα όταν σε βλέπει να τον κοιτάς με αγάπη (κι όχι π.χ. με υπεροψία -λέμε τώρα-, περηφάνεια, ειρωνία κλπ.κλπ)θα λιώσει, πού θα πάει;
5. Οι ανώνυμοι που χρησιμοποιούν τα κείμενα σου για να σε βρίζουν, είναι άτομα που πάντα είχαν απωθημένο να επιτεθούν σε κάποιον, αλλά δυστυχώς δεν έχουν την ικανότητα/τ'αρχίδια/το σθένος να το κάνουν αυτοπροσώπως.
6. Σου είχα πει κάποτε παλιά ότι είσαι πολύ διαφορετικός άνθρωπος. Δεν έχεις καμία σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό της χώρας μας. Άρα, μην περιμένεις την ίδια αντιμετώπιση που έχουν οι υπόλοιποι. Κι εσύ μόνη σου επέλεξες 5 άτομα με τα οποία συνεννοείσαι από τα τόσα πολλά που παίζουν μπάλα στο γήπεδο της μπλογκοσφαιρας. Κι αυτοί οι πέντε σε δέχτηκαν με αγάπη όπως ακριβώς είσαι. (Δεν ξέρω αν σε ξέρουν και προσωπικά)
Αυτά είχα να πω.
Ευχαριστώ.

Mafalda είπε...

mazi sou!!!!

dokisisofi είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Ωραία τα είπε ο/η ανώνυμος/η. Τούτο τον αποκλεισμό μπορεί να τον ένιωσε ή να τον νιώθει ο καθένας μας, αλλά στην Κύπρο που ξέρουμε πολλά καλά τι εν το "αποδεκτό" για τη μάζα, είναι ευλογία να είσαι "αλλιώς".
Στην Κύπρο έτσι αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους που εν έχουν (ως μοναδική) έννοια ποιά νέα τσάντα κυκλοφορεί στην αγορά.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες

Η λίστα ιστολογίων μου