Σάββατο, 27 Ιουνίου 2009

Καληνύχτα Νέντα..Αυτός ο κόσμος δε θ'αλλάξει ποτέ..Καληνύχτα


Είκοσι ακριβώς χρόνια μετά από τους μαζικούς δημόσιους "επαναστατικούς" απαγχονισμούς αντιφρονούντων στο Ιραν, το παγκόσμιο συγκλονίζεται τώρα από τη δολοφονία δέκα ατόμων στις 21/6/2009 από την Ιρανική αστυνομία. Σε μια χώρα που δραστηριοποιούνται τα σκοταδιστικά Basije (εθελοντικά αστυνομικά σώματα "διαφύλαξης ηθών"), οι νέοι και μαζί τους όλοι οι διανοούμενοι, ύψωσαν φωνή με αφορμή τις άκυρωθείσες εκλογές που ανεδείκνυαν δυνάμεις αλλαγής και παραμερισμού της "ισλαμιστικής επανάστασης" στη ζωή της χώρας ( Μαχμούντ Αχμεντινεζαντ vs Αγιατολαχ Χομεϊνί).
Ανάμεσα στα θύματα και η 26 χρονη Νέντα Σαλεχί-Σολτάν, πτυχιούχος Φιλοσοφίας του πανεπιστημίου Αζάντ η στιγμή του θανάτου της οποίας βιντεογραφήθηκε και κάνει το γύρο του κόσμου. Ψάχνοντας πληροφορίες για την κοπέλα, βρήκα στη Βικιπαίδεια καταγεγραμμένες τις εξής πληροφορίες, ανάμεσα σε άλλες :


Political party: Known as generally apolitical
Religious beliefs: Muslim; photographed wearing Christian cross
Relatives Parents, one older brother, one younger brother
(http://en.wikipedia.org/wiki/Neda_(Iranian_protester)

Δεν ξέρω πως σας ακούγεται η πληροφορία για τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις, αλλά εμένα αυτό το "εθεάθη να φέρει χριστιανικό σταυρό" με ξένισε. Ποιός έδωσε μια τέτοια πληροφορία;Ποιός έγραψε το λήμμα; Γιατί θεωρήθηκε αναγκαίο να σημειωθεί;

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Αντίο Νέντα, μακάρι το αίμα σου να γίνει λίπασμα λευτεριάς για την πατρίδα σου και όχι μόνο...

6 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=T-f-vQX942I&feature=related

dokisisofi είπε...

Πολύπαθα της "ανατολής τα μέρη" τελικά ρε Ακέρας. Αυτό το τραγούδι με τον Κεμάλ (και ειδικά οι στίχοι που έβαλα αλλαγμένους στον τίτλο και στις ετικέτες) μου ήρθε και μένα στο μυαλό βλέποντας την κοπέλα να σβήνει με το τελευταίο της βλέμμα να καρφώνει στον φακό. Με μια απελπισμένη, παραδομένη στο τέλος απορία. Ήταν φριχτό.

dokisisofi είπε...

Είναι φριχτό

Α. Βελισσάρης είπε...

Πρήζουν μας τα πολλές φορές ότι το "καλό" και το "κακό" είναι σχετικό.

Ναι. Εντάξει. Αλλά άμα δεις τούντο πράγμα μπροστά σου, δεν μπορείς να το πεις "σχετικό". Δεν γίνεται να μιλά κανείς για σχετικισμό βλέποντας το θάνατο της Νέντας. Και ούτε μπορεί κανείς να παραιτείται από οτιδήποτε ή να είναι απαθής μπροστά στη φρίκη της αδικαιολόγητης βίαιης δολοφονίας.

TreloKouneli είπε...

είναι κρίμα πραγματικά!! καλό ταξίδι..

dokisisofi είπε...

Ξέρεις τώρα ρε κόμη μου, ξεκινούν και τα νομικίστικα τους περί κρατικών υποθέσεων και κάποιοι επιτήδειοι, δήθεν διαφωνούντες, μέχρι και πληροφορίες που σκοπό έχουν να ξεχωρίσουν τα θύματα από τους υπόλοιπους ( βλ. πληροφορίες για σταυρό) διοχετεύουν. Επικαλούνται μια κοινή "συνθήκη" θεοκρατίας και ισλαμισμού που τους "επιτρέπει" τα πάντα. Δεν πρόσεξες που τα παραπάνω θύηματα είναι γυναίκες; Δεν ξέρω, εγώ ως κίνηση τιμής δε έβαλα την άλλη φωτογραφία της Νέντα που βρήκα με την μαντήλα. Την έβαλα αυτήν.

Τρελοκούνελε, εν έτει 2009...απλά γιατί διαμαρτυρήθηκε για τον φασισμό και τον σκοταδισμό...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες

Η λίστα ιστολογίων μου