Τρίτη, 16 Ιουνίου 2009

Γιατί στο 40% η αποχή;

ΟΤΑΝ ΣΒΗΣΤΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΟ

ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ

μέχρι τότε δεν έσιει τίποτε..
δεν αντέχω άλλη μέρα με χίλια προβληματα στο κεφάλι να αντικρύζω φάτσα φόρα την κωλοσημαία τους
δεν αντέχω άλλη μέρα να την δω για καλημέρα
όσους εξευτελισμούς κι αν έχω βιώσει αυτός είναι ο πιο άδικος
δεν γίνεται
δεν αντέχω άλλο αυτή την κατάσταση
άρχισα και ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΓΑΜΩΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΑΛΛΟ
ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΟΥΛΛΟΙ ΠΟΥΡΟΥ ΤΖΙΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΒΛΙΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΩΛΟΣΗΜΑΙΑ
ΝΑ ΠΠΟΥΝΙΆΡΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΥΡΟΥ
ΟΠΟΥ ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑ ΤΟΥ ΦΤΥΣΕΤΕ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

20 σχόλια:

MARINOS είπε...

Καιρό είχα να ακούσω και να διαβάσω ένα τόσο γεμάτο αντικατοχικό οργισμένο κείμενο.

Ξεχάσαμε ότι ακόμα στην Κύπρο υπάρχει κατοχή.

Και ξέρεις ποιο είναι το τραγικό;

Όταν και εαν έρθει αυτή η κάποια λύση, δε νομίζω να φεύγει η παλιοσημαία αυτή από τον Πενταδάκτυλο... Θα θεωρείται σημαία της συνοσπόνδου πολιτείας...

Μόνο εαν ξεσηκωθούν οι... οικολόγοι της άλλης πλευράς μπορεί κάτι να κάνουν.. (Διότι εκτός από όλα αυτά που γράφεις, εκτός από το κιτς του θεάματος, υπάρχει και η οικολογική πλευρά του δράματος...)

dokisisofi είπε...

πόσο χάλια ήμουν ψεεεεεες....τώρα που το διαβάζω το καταλαβαίνω
εγύρισεν μου εψές, δεν με χωρούσε ο τόπος
Μαρίνο ανήκω κι εγώ στην οικολογική πλευρά του δράματος. Γιατί ως γνωστόν όσοι αντιδρούν αποκαλούνται ζώα από τους υπόλοιπους, κι εγώ ήμουν ένα ζώο ψες.

Εκάμαν εκατόν γκάλοπ για την αποχή. Έφταιξεν τους η θάλασσα, ακόμα λίγο και θα την μαστιγώναν σαν τον Ξέρξη. Τζιαι δεν εκάμαν το απλό. Να δικλήσουν να δουν τον Πενταδάκτυλο.

Δεν ξέρω, ψες ευχήθηκα να εξαφανιστεί το φωταγωγημένο έκτρωμα από το κακοποιημένο βουνό που μας κοιτά σαν Εσταυρωμένος μέρα νύχτα, η κωλοσημαία έσβησε για λίγο, ενόμισα ότι έπιασεν η ευχή μου τζιαι ύστερα άναψε ξανά. Τζιαι έπαιξα πουρού. Ναι, το ομολογώ.
Ελάτε να με συλλάβετε

Ανώνυμος είπε...

Οι τζαι κατοχή ρε κοπέλια. Διένεξη ανάμεσα σε "ε/κ" και "τ/κ".

Τζαι εγώ θέλω να κάμω εμετό στη θέα της σημαίας των αδελφών. Μήπως είμαι ρατσιστής;;;

the Idiot Mouflon είπε...

Με το να κάμνεις όπως το κιστημένο που έχασε η ομάδα του δεν προσφέρεις τίποτα για την απαλλαγή από την κατοχή.

Την δε προσκόλληση στις σημαίες εμείς την διδάξαμε πρώτοι στους ΤΚ.

Μαρίνο, περίμενε να φτάσουμε (αν φτάσουμε) σε μια συμφωνημένη λύση και θα δούμε τι σημαίες θα μείνουν... Εσύ ήδη προεξοφλάς συνομοσπονδία. Σαν να βιάζεσαι αγόρι μου; (Μεγάλη υπηρεσία προσφέρεις στον Χριστόφια, πείθεις εμάς τους δυσαρεστημένους ναι-νέκους ότι κάτι πάει να γίνει).

Τωρά πέτε μου και οι δύο. Τι ακριβώς πρότειναν οι αντιομοσπονδιακοί ότι θα κάμουν οι ευρωβο(υ)λευτές τους αν κέρδιζαν για να πολεμήσουν την κατοχή; Επί του συγκεκριμένου όμως, ε... συγκεκριμένες προτάσεις για ψηφίσματα, αποφάσεις, ντιρεκτίβες και με συγκεκριμένη ανάλυση για το πως θα τα πετύχεναν, με τη συνεργασία ποιών ομάδων στο ερυωκοινοβούλιο, τη στήριξη ποιών κυβερνήσεων, κλπ.

Ηλιόδεντρον είπε...

Πάω Λευκωσία σε λίγο. Κάθε φορά που την αντικρύζω στο στέρνο του βουνού αισθάνομαι όπως εσύ.
Να σου πω πόσο συγκινήθηκα με το ξέσπασμά σου Δοκησίσοφη και πόσο συμφωνώ θα ήταν ίσως περιττό, μα να το είπα.

dokisisofi είπε...

Ανώνυμε νέο φρούτο τώρα, όχι μόνο ρατσιστής αλλά "και κιστημένο που έχασεν η ομάδα του"( βλ. το σχόλιο πουκατωθκιόν σου)

Μούφλε, το αν εσένα δεν σε εκνευρίζει η τούρκικη σημαία στο βουνό και κάμνεις χάζι να την αγναντεύεις είναι δικαίωμά σου. Το να με αποκαλείς κιστημένο μωρό που έχασεν η ομάδα του, επίσης. Εγώ δεν θα μπω στον πειρασμό να σε χαραχτηρίσω. Ρώτα όμως τον ταξιδιώτη του ουρανού να σου πει αν στο σενάριο σου προβλέπεται η σκόνη να χώσει τη σημαία. Αλλά θα μου πεις και να το κάνει, οι πορδές ορισμένων πάντα την απομακρύνουν.
Όσο για τους αντιομοσπονδιακούς και τί θα έκαναν ( σε ποιους ακριβώς αναφέρεσαι δεν κατάλαβα, αλλά οκ) δεν καταλαβαίνω γιατί ρωτάς εμένα και τον Μαρίνο.
Τούντο ιστολόγιο, σε αντίθεση με τα παραπάνω κυπριακά, δεν κάνει πολιτική φίλε, πήγαινε αλλού να πολεμήσεις προπαγάνδες και αόρατους εχθρούς. Το παρον θέμα ΄΄ηταν καθαρά προσωπικό και απόλυτα συλλογικό. Ημερολογιακό.
Κλείσε την πόρτα φεύγοντας, μου παίρνει ο αέρας τις κόλλες.
Ηλιόδεντρον, να ακούω πουρούες...

dokisisofi είπε...

διόρθωση: Μούφλε, όχι ο ταξιδιώτης του ουρανού αλλά ο φίλος σου ο ταξιδιώτης του χρόνου, ο Αμμόχωστος άλλως Ντάστυ

MARINOS είπε...

@ the idiot mouflon= με κάλυψε η δοκισησοφη. Δεν μίλησα για κανένα σχέδιο αναν, καμία συνομοσπονδία και δεν υπερασπίστηκα κανένα "αντιομοσπονδιακό ευρωβουλευτή". Την ίδια κραυγή με την συγγραφέα της ανάρτησης έβγαλα!

the Idiot Mouflon είπε...

Πουρούδες - οπαδοί ομαδας, γκέτιτ;

Το αν με εκνευρίζει ή όχι δεν το είπα και μην βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα. Εσένα και τον Μαρίνο όμως θα έπρεπε να σας εκνευρίζει πιότερο η ανικανότητα όσων μιλούν για αντικατοχικό αγώνα και κατακεραυνώνουν τις συνομιλίες ως επικίνδυνες (που οδηγούν σε συνομοσπονδία / διχοτόμηση).

Μιλουν για αντικατοχικό αγώνα, στην ουσία όμως πιστεύουν στο "να μείνουν όπως έχουν τα πράγματα" μέχρι να έρθει το πλήρωμα του χρόνου και το ξανθό γένος -μαζί με την Πόλη -να απελευθερώσει και την Κύπρο για να μας την χαρίσει. Τραγικοί.

dokisisofi είπε...

να τους παίξεις τζιαι εσύ πουρού!

stalamatia είπε...

Γιατί μιλάτε για πορούες? εν να παίξουν πορούες για διαμαρτυρία? Οξά έγραψες το έτσι?Η σημαία είναι αποκρουστική και φακκά μου στα νεύρα όταν και άμα τύχει να την δω.Αν και την έχω στο μυαλό μου δεν περιμένω να την δω μια φορά στο χρόνο ή και στα δυο χρόνια.Έπρεπε να έχει σβηστεί εδώ και χρόνια.

dokisisofi είπε...

Σταλαματία, οι διαμαρτυρίες "έτσι"ξεκινούν. Όταν ξεχειλίζουν ποτήρια και οι κάλπες βγαίνουν λειψές.

the Idiot Mouflon είπε...

@ Marinos

"...Θα θεωρείται σημαία της συνοσπόνδου πολιτείας... "

Έτσι όπως το έγραψες τι ήταν να καταλάβω;

dokisisofi είπε...

συνομοσπονδία=σχέδιο Ανάν=διχοτόμηση=σημαία τζιαμαί

γκέτιτ;

ruth_less είπε...

Είναι καλά να οργιζόμαστε ακόμα και ο χρόνος να μη φέρνει τη λήθη μέσα μας... κατά τ΄άλλα, αυτά!

Κάτι είναι κι αυτό βεβαίως.

Phivos Nicolaides είπε...

Πήραν τη μισή Κύπρο από την πολλή εξυπνάδα μας, η σημαία, μάς μάρανε...

Ανώνυμος είπε...

Τζαι που ξέρεις ρε βλάκα αν σε ένα-δύο ή και πιο πολλά χρόνια οι συνθήκες και οι διεθνείς συγκυρίες δεν έρτουν πιο βολικά για εμάς;
Τζαι πως θα το "λύσετε" -εδώ και τώρα- με ομοσπονδία τι θα καταλάβετε. Σε 2-3 χρόνια πάλε θα γίνουμε κούλλουμακκα γιατί ΑΠΛΩΣ δεν μπορούμε να ζήσουμε μαζί "αγαπημένοι". Πρέπει να (ξανα)διαλυθεί η Κύπρος για να το καταλάβετε τούτο;

Μα τζαι για τη "σημαία" εμείς φταίμε ρε παιδί μου, τι μας λες;;
Πρέπει να είμαστε πολλά κακοί πάντως..

Y.Γ εμένα η ομάδα μου πάντα κερτίζει.

the Idiot Mouflon είπε...

6. Any unilateral change to the state of affairs established by this Agreement, in particular union of Cyprus in whole or in part with any other country or any form of partition or secession, shall be prohibited. Nothing in this Agreement shall in any way be construed as contravening this prohibition.


Article 2 The State of Cyprus, its {common state} government, and its {component states}

1. The status and relationship of the State of Cyprus, its {common state} government, and its {component states}, is modeled on the status and relationship of Switzerland, its federal government, and its Cantons. Accordingly:

a. Cyprus is an independent state in the form of an indissoluble partnership, with a {common state} government and two equal {component states}, one Greek Cypriot and one Turkish Cypriot. Cyprus has a single international legal personality and sovereignty and is a member of the United Nations. Cyprus is organized under its Constitution in accordance with the basic principles of rule of law, democracy, representative republican government, political equality, bi-zonality, and the equal status of the {component states}.

Get-it?

dokisisofi είπε...

Και τώρα νομίζεις μας ισοπέδωσες, σωστά; Άκου όμως τί εξισώσεις έκανες: ( παρότι δεν πολιτικολογώ αλλά κυρίως συναισθηματολογώ, εδώ θα΄κάνω ένα απλό λογικό έλεγχο των επιχειρημάτων σου, για να περάσει η ώρα)
Χρονικό μιας απόκρουσης που κατέληξε σε ένα δυσοίωνο κόρνερ:
α) θέμα ποστ: η αηδία που νιώθω για τη σημαία, τη συνεχιζόμενη κατοχή, την αναποτελεσματικότητα των χειρισμών των κυβερνήσεων μας
β) έρχεσαι και μας αποκαλείς "κιστημένους" και αντιομοσπονδιακούς. :
γ) επιτίθεσαι στην σκέψη να διαμαρτυρηθούμε ( παθητικά έστω) με το να κορνάρουμε επιδεικτικά στους δρόμουης της Λευκωσίας γιατί "έτσι δεν θα λύσουμε το Κυπριακό" (σημείωση , δεν είμαστε εμείς που θα το λύσουμε)
δ) δέχεσαι ότι η κατάφαση στου στην συνομοσπονδία συνάδει με την ιδιότητα σου ως ναιναίκος.
ε) σου υποδεικνύω την ταύτιση
στ) μας κολλάς αγγλόφωνα συνταγματικά άρθρα που αφορούν την διζωνικότητα της ομοσπονδίας και την ανεξαρτησία των καντονίων ενός ομοσπονδιακού κράτους. Στην ουσία μας προωθείς την ιδέα περί διζωνική δικοινοτικής ομοσπονδίας, σε ένα διάλογο, που αναφορά αυτή εντάσσεται στο οπλοστάσιο κάποιου που ζητά όλοι να μην αντιδρούμε στην θέα της τουρκικής σημαίας, έστω κορνάροντας έστω γράφοντας ποστ.
Με άλλα λόγια, φρόντισες να καταρτίσεις ένα ρεπερτόριο συμβατών σχολών σκέψης, ενισχύοντας την αρχίκή μου εξομοίωση "συνομοσπονδία=σχέδιο Ανάν=διχοτόμηση=σημαία τζιαμαί"κατά ένα συστατικό μέρος:
συνομοσπονδία=διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία=σχέδιο Ανάν=διχοτόμηση=σημαία τζιαμαί"

ευχαριστώ ρε...
τώρα γκότιτ

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΟΥΛΛΟΙ ΠΟΥΡΟΥ ΤΖΙΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΒΛΙΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΚΩΛΟΣΗΜΑΙΕΣ
ΝΑ ΠΠΟΥΝΙΆΡΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΥΡΟΥ
ΟΠΟΥ ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑ ΤΟΥ ΦΤΥΣΕΤΕ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

Επειδη ουτε γιω εννα ησυχασω δοκισισοφη οσπου να φυουν ουλλες η σημαιες που τουντο τοπο εμπα να εν κοτσινες εν παν να εν μπλε, οσπου να κρουσουν ουλλες (τζιαι κυριολεκτικα τζιαι μεταφορικα) . τζιαι οσπου να φυουν η σημαιες που ουλλη τη γη

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες

Η λίστα ιστολογίων μου