Κυριακή, 31 Μαΐου 2009

Ενήλικες ευθύνες

Παγκόσμια ημέρα παιδιού η αυριανή. Κι όμως η παιδική ηλικία, για εκατομμύρια παιδιά, καθόλου δεν είναι συνωνυμη με την ξεγνοιασιά και τη χαρά, αλλά με την αθλιότητα, τον πόνο, την εγκατάλειψη, τον σκληρό αγώνα της επιβίωσης και της χαμένης ελπίδας. Ας νιώσουμε τύψεις για τις υπερβολικές καταθλίψεις της καθημερινότητας μας και τις γκρίνιες μας. Εστω για μια μέρα. Κι ας αγκαλιάσουμε, ακόμα και νοερά αυτά τα παιδιά.5 σχόλια:

matilta είπε...

... :) .... :(

Phivos Nicolaides είπε...

Έχει πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν, ιδιαίτερα για τα μη προνομιούχα παιδιά του κόσμου, που μερικά λιμοκτονούν πραγματικά...

dokisisofi είπε...

Φοίβο δυστυχώς η επανάσταση στις επικονωνίες οδηγεί μόνο στην αναμετάδοση διαγωνισμών ταλέντων, διαφημίσεων και προϊόντων υποκουλτούρας και όχι διοργάνωσης διακρατικών, διακαναλικών μαραθωνίων υιοθεσίας ή βοήθειας. Τεράστιο ρόλο έχει και το κράτος, οφειλή και η εκκλησία αλλά για μένα τεράστιο κενό είναι και η διεθνής συνεργασία σε τέτοια θέματα με την καθοδήγηση ας πούμε της γιούνισεφ. Και να σκεφτείς ότι οι Ρώσσοι πετάξανε τα εκατομμύρια για το καρναβάλι της γιουροβίζιον και απο την άλλη έχουν 4.000.000 άστεγα παιδιά. Εσύ τί προτείνεις; Πες κάτι να σταματήσουμε να νιώθουμε ανήμποροι να βοηθήσουμε...

Aceras Anthropophorum είπε...

Προτείνω να έρτει πίσω ο κομμουνισμός. Να περάσει πάλε ο μέσος όρος ζωής των Ρώσσων που 56 χρόνια στα 76, να στεγαστούν πάλε τα μωρά ασσέν τζιαι σε γκρίζες άσχημες πολυκατοικίες τζιαι να εξαλειφτεί το θκιακονιό. Να δώκει η μαφία πίσω την Γκαζπρομ τζιαι οι άλλες εταιρίες πίσω στους πρώην ιδιοκτήτες τους τζιαι να μειωθεί η παιδική θνησιμότητα τζιαι ο αναλφαβητισμός στα επίπεδα αυτής που έχει σήμερα η Κούβα. Τζιαι σικκιμέ για την ελευθερίαν της αγοράς. Αν είναι τούτον το τίμημαν ας είναι.

dokisisofi είπε...

ενδιαφέρουσα η προσέγγιση σου μόνο που αν ίσχυαν όσα λες τότε η Κίνα θα ήτα επίγειος παράδεισος και αν κρίνω από το πόσοι φεύγουν, μάλλον κάτι δεν πάει καλά. Και δεν είναι μόνο η ελευθερη αγορά ( σκασίλα μας) που θα θυσιαστεί αλλά και πολλές ελευθερίες. Και όταν ζητούσα από τον Φοίβο τρόπους για να βοηθήσουμε, ενννούσα κάτι που να περνά από το χέρι μας. Η προσέγγιση σου εξακολουθεί να με κάνει να νιώθω ανήμπορη.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες

Η λίστα ιστολογίων μου