Σάββατο, 11 Απριλίου 2009

(πο)Σπαστικά πράγματα

Ναι, το ξέρω. Έχω την τάση να αφήνω πράγματα στη μέση. Στη μέση η μπλογκερνουβέλα μου: " Στης κατάρας τα έγκατα", στη μέση και το αφιέρωμα στους κύπριους μπλόγκερς, στη μέση και η μετάφραση των "Μικρών ανέκφραστων ζώων" του Γουάλας (για να μη μιλήσω για τα μπλογκς που διέγραψα εν μια νυκτί). Γενικά πιστεύω ότι οι πολλές αρχινισμένες δουλειές είναι τα σωσίβια κίνητρα ώστε να μην απογοητευόμαστε και να μην ξεμείνουμε ποτέ από έμπνευση (κι εγώ μια τεμπέλα με ικανότητα στις έξυπνοβλακίστικες απαντήσεις).Όπως λέει και ο Ακέρας, ο καλύτερος τρόπος να σκοτώσεις ένα όνειρο είναι να το πραγματοποιήσεις (άσχετο).

Μάλλον δεν θα γίνω ποτέ από τους ανθρώπους της γρήγορης μονοκονδυλιάς. Τουτέστιν σαν τους ανθρώπους εκείνους που διαγράφουν τους επιτελεσθέντες τους στόχους σε ημερολόγια,εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων, με μια απέραντη ηδονή στο τράβηγμα της γραμμής. Θα μου πεις, αυτό στο τέλος θα γίνει. Και τις μεταφράσεις θα τελειώσω, και το αφιέρωμα θα το τελειώσω και την μπλογκερνουβέλα επίσης. Τουλάχιστον όμως θα τα "ποσκολήσω" που λέμε κυπριστί. Αλήθεια, τί μαγεία κρύβει η κυπριακή διάλεκτος! ποσκολιώ=καθυστερώ, ποσκολιούμαι= περνώ χαλαρά, ωραία. Χεχε, ωραία δισημία! Και δεν νομίζω να υπάρχει διαφορά στις δύο σημασίες εν τέλει. (Κάποιος φωτισμένος αν θέλει να μας φωτίσει για την ετυμολογία της λέξης. Μήπως από το : από-σχολά(ν)ω"; Όντως μόλις σχολάσεις θέλεις να κάνεις κάτι χρονοβόρο, χαλαρό και ανούσιο : π.χ να δεις τηλεόραση, ή να κοιτάς για 5 λεπτά το φωτεινό βάθος του ψυγείου)

Τέλοσπάντων, στο θέμα μας ( μια μέρα θα κάνω και αφιέρωμα στο πόσο φασιστικό είναι να έχεις "θέμα" και "υπόθεση").Νομίζω είναι ανεδαφικό να πεις ότι μόνο πέντε πράματα σε νευριάζουν στη ζωή.Παρότι έχω πολλά αρχινισμένα πράγματα για να κάνω
σ'αυτό το μπλογκ, λέω να εγκαινιάσω άλλη μια σειρά ποστ που να σκιαγραφούν τις πιο εκνευριστικές περιστάσεις της καθημερινότητας μου. Ξεκινώ με τις πρώτες δύο.
(Οποιαδήποτε σύμπτωση με την δική σας καθημερινότητα δεν είναι καθόλου τυχαία και πρόκειται περι απλής ανίας).


Πέντε πράματα που με νευριάζουν

ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ

α) Στα ρέστα να σου βάλλουν τα κέρματα πάνω στα χαρτονομίσματα τζιαι να αγωνίζεσαι σαν τον σερβιτόρο με τα 5 πιάτα στο μπράτσο να μη σου πέσει ούτε ένα σεντ.
β) να σου πέφτει το δίευρο κάτω από τον πάγκο του περιπτέρου.
γ) να σου γελούν στα ρέστα
δ) να το καταλάβεις ύστερα
ε) να ξεχάσεις να αγοράσεις τσιπς.

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

α) το μπροστά αυτοκίνητο να οδηγάει στον κύριο δρόμο με 70 χιλιόμετρα την ώρα, και όπως το προσπερνάς να πιάνει τα 120.
β) να σου παίζει πουρούν ο 5 σειρές πιο πίσω γιατί δεν έφυγες αμέσως μόλις άναψε κόκκινο.
γ) να γίνεται της μουρλής με τις λωρίδες στους κυκλικούς κόμβους.
δ) να σε περιμένει κάποιος να τον πλησιάσεις εντελώς για να σου κόψει το δρόμο.
ε) Όσοι δεν αισθάνονται την ανάγκη να νέψουν για το αν θα στρίψουν. ( μάλλον νομίζουν ότι όλοι θεωρούν φυσικό ότι θα στρίψουν, όπως το θεωρούν οι ίδιοι).

(ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ)

9 σχόλια:

MARINOS είπε...

Έχουμε κοινές... αντιπάθειες!

Συμπληρώνω:

Στο περίπτερο.

Να στοιχίζει κάτι 2,50 να δίνεις 10 και να σου δίνουν ΟΛΑ τα ρέστα σε κέρματα..! Έλεος! Προτιμώ να αγοράσω του κόσμου τα άχρηστα πράματα για να αποφύγω τα σελινούθκια!

Να είναι Κυριακή, να ψάχνεις για μια συγκεκριμένη αθηναϊκή εφημερίδα. Να μην την βρίσκεις. Να πηγαίνεις στον ταμία. Είναι μια αλλοδαπή που πρέπει να της πεις 200 φορές το όνομα της εφημερίδας που ψάχνεις. Να το επαναλαμβάνει λάθος. Και μετά να βγαίνει έξω για να κοιτάξει εκεί που ήδη κοίταξες εσυ και ξέρεις πως δεν υπάρχει. Μετά από 10 άχρηστα λεπτά να σου "Σορρυ εν ήρτε!"

Να αγοράζεις 3 εφημερίδες της Κυριακής και να πληρώνεις πάνω που 15 ευρω..!!! Ευτυχώς που όλες έχουν προσφορές! Συμφέρουν!

Και άλλα πολλά...!
:)

dokisisofi είπε...

Γιατί το άλλο;Που έρχεται η Ελευθεροτυπία στην Κύπρο χωρίς όλες τις ένθετες προσφορές;Ξέρεις τί τέλειες σειρές με βιβλία χάσαμε γιατί μίσιημου εν υπάρχει διαφημιστική συμφωνία στην Κύπρο;
Όσο για τα λεφτά και για τα λεπτά, τί να σου πώ έχεις δίκαιο.
Αλλά εντάξει θα μου πείς έχεις μια ωραιότατη ακαταστασία στο τραπέι της κουζίνας και υλικό για να διαβάζεις μια ολόκληρη βδομάδα. Αν δεν έχεις κοντά όμως κάδο ανακύκλωσης χάρτου, την έβαψες. (Εκτός κι αν βάφεις το σπίτι ή έχεις παπαγάλο, ή έχεις δυσκοιλιότητα) Αλλά οκ εσύ δεν ζεις Κύπρο, δεν έχεις τέτοιο πρόβλημα. (μιλώ για την ανακύκλωση:P).

Διάσπορος είπε...

Αμαν έν τελειώννεις τίποτε, είσαι αθάνατος....

dokisisofi είπε...

Διάσπορε, λίγο πριν διαβάσω το σχόλιο σου άκουγα το αγαπημένο μου "έστησε ο έρωτας χορό με τον ξανθόν Απρίλη" (μελοποιημένο κομμάτι από τους ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΥΣ "Ελευθερους πολιορκημένους"του Σολωμού). Και σαν χτες έγινε και η έξοδος του Μεσολογγίου.
Πιστεύεις ότι το τυχαίο είναι τυχαίο;

dokisisofi είπε...

(πρέπει οπωσδήποτε να συμπληρώσω ότι ερμηνευτής ήταν ο επίσης αθάνατος ΞΥΛΟΥΡΗΣ)

stalamatia είπε...

Πολλά βιβλία Δόκη η ελευθεροτυπία ολόκληρες σειρές.Μερικά τα είχαμε αλλά όλα πολύ καλά βιβλία ,κακώς δεν έκαναν συμφωνία και για τα βιβλία.
Και το ποντίκι επίσης βάζει καλά βιβλία.

dokisisofi είπε...

Τυχερούλα... Ποιός στη χάρη σου εκεί πάνω στις Ελλάδες..άτε πάλε:)

Διάσπορος είπε...

κκιάολε μα άκουες το ξυλούρη να τραγουδά έτσι κομμάτιν? ζηλεύκω έν έχω ούτε ένα cd του.
Όι, το τυχαίον δέν είναι ποττέ τυχαίον. Τζιαι ο δρόμος της αθανασίας εν σπαρμένος με ατέλλειωτα χτίσματα ακούεις? Τα τελλειωμένα σπέρνουν τον δρόμον της Φθοράς, όι της αθανασίας. Πχ ο φίλος μας ο Ντέηβητ εν αθάνατος γιατί άφηκεν ατέλλειωτον το αριστούργημαν του (εθκιέβαζα στο New Yorker έναν άρθρον 8 σελίδες για λλόου του. Το τελευταίον του βιβλίον ήταν να είναι 1500 σελίδες αλλά εν της πόμπας έν μπορούν να το πιντώσουν)

αρα, μέν τελλειώννεις, να μέ σσε τελλειώσουν.....

dokisisofi είπε...

Τωρα περίμενε έχω πεζούνια υπερατλαντικά, να σου πέψω ένα με το τραγούδι τούτο να το ακούσεις.
Διαβάζει στην αρχή η Ειρήνη Παπά και μετά μπαίνει ο Ξυλούρης και σηκώνεται σου η τρίχα κάγκελο.

Ωστε έτσι ο Γουάλας α; Χεχε, τζιαι να δείς ότι για ένα περίεργο λόγο (όη μόνο για τα σόκιγκ θέματα) θυμίζει μου κάπως το (ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ) 10 του ΑΘΑΝΑΤΟΥ Καραγάτση. Αλλά ντάξει ο τελευταίος στις περιγραφές και στην πλοκή είναι το κάτι άλλο). Έβρε το τζιαι θα πελλάνεις.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες

Η λίστα ιστολογίων μου