Κυριακή, 8 Μαρτίου 2009

Λόλα

Μηνύματα που απορρέουν από την τηλενουβέλα "Λόλα":

1) Μια γυναίκα έχει προσωπικότητα μόνο όταν έχει μέσα της έναν κρυμμένο άντρα.
2) Είναι πολύ εύκολο ένας μέχρι πρότινος φανατικός στρέητ να ερωτευτεί έναν άλλο (...στρέητ), αν μπει στο σώμα μιας γυναίκας και στα ρούχα της.
3) Μια γυναίκα πρέπει να ντύνεται και να βάφεται σαν την Λόλα για να ΄πείσει ότι είναι γυναίκα και κυρίως να φορά συνεχώς τακούνια.
4) Ένας άντρας είναι χαριτωμένος στο κορμί μιας γυναίκας, περισσότερο απ'΄οτι οι υπόλοιπες γυναίκες.
5) Όσες γυναίκες είναι γυναίκες "μέσα -έξω", "ψυχή τε και σώματι", είναι ή πουτάνες ή χαζές ή υστερικές ή πονηρές ή και όλα μαζί.
6) Ένα περιοδικό που αφορά τον άντρα και τί πιθανόν να του αρέσει είναι ένα πεδίον δόξης λαμπρόν και καταξιώνει μια γυναίκα εργασιακά και υπαρξιακά.
7) Ένας άντρας στην τελική ταιριάζει και επικοινωνεί μόνο με έναν άλλο άντρα (στην τελική,αφήνεται να νοηθεί ότι η γυναικεία φύση είναι μόνο "περίβλημα", κενού περιεχομένου).
8) Μια γυναίκα που ντύνεται "ό,τι να'ναι"κινδυνεύει να χαραχτηριστεί λεσβία και κανείς να μην την εκτιμά στη δουλειά της. Μόνο οι κοκέτες είναι γυναίκες.Ακόμα κι ο Λάλος το κατάλαβε αυτό!
9) Οι Ισπανοί έχουν τον ίδιο νου με τους συγγραφείς της σειράς, αφού παίζει κι εκεί η ίδια σειρά.
10) Ο μισογυνισμός καλά κρατεί.

5 σχόλια:

blue elephant είπε...

11) Ο διπολικός καθορισμός του φύλου επίσης καλά κρατεί.

dokisisofi είπε...

Μα δεν είναι αυτό το θέμα. Η διπολική διάσταση εξακολουθεί. Να σου του θέσω διαφορετικά, πρόκειται περί σεξισμού. Η σειρά ξεκινά από αυτή τη διασταση του έτερου΄το οποίο υπερσκελίζεται και κονιορτοποιείται όταν προσεγγιστεί αντικατασταθέν. Πρόκειται για προβολή του ενός πόλου εναντί του άλλου. Μπορεί ο φίλος μας ο βελισσάρης , να θεωρεί ότι το άλλο γίνεται ίδιο από τη στιγμή που αναγνωρίζεται με κατανοήσιμους όρους και συμβάσεις ως άλλο, και ξεφεύγει διαστικτικά στην μηδενική στιγμή της σύλληψής τους, ωστόσο εν προκειμένοις, η αλλοτρίωση γίνεται εξ υπαρχής με όρους μετοχής στο στατικοποιημένο άλλο, ώστε να ιδωθεί το γνωστό και να αναγνωριστεί το μη αναντικατάστατο του. Μιλάμε ακριβώς για διπολικότητα. Για σεξισμό και στην περίπτωση μας για μισογυνισμό.
Καλό σου βράδυ.

blue elephant είπε...

Συμφωνώ. Πάνω κάτω είπαμε το ίδιο πράμα.

'She (woman) is defined and and differentiated with reference to man and not he with reference to her; she is the incidental, the inessential as opposed to the essential. He is the Subject, he is the Absolute- she is the Other.'
De Beauvoir 'The Second Sex'.

Καλό σου βράδυ τζιαι εσένα.

agapitekyrieimerologie.com είπε...

Ο μισογυνισμός καλά κρατεί από αρχαιοτάτων χρόνων!
Τωρά στην έρευνα που έκαμνα για τη διπλωματική, αν κοιτάξεις βάζα που την Αρχαϊκή κ' Κλασσική εποχή, κυρίως σε ερωτικές σκηνές, παρατηρείς ότι το αρσενικό φύλο εξυμνάται ενώ το θηλυκό υποτιμάται.
Επίσης, δες κ' τη θρησκεία μας.. Εν τυχαίο που ο Θεούλλης έπλασε τον πρωτα-πρωτα τον Αδάμ τον άντρακλα κ'εμάς, τις εξαρτώμενες γυναικούλλες, ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΕΥΡΟ του Αδάμ;

dokisisofi είπε...

ίντα κάμε έναν πείραμα τζιαι γράψε κάτι ως ανώνυμος να δείς πόσα θετικά σχόλια σου κάνουν. Γράψε μετά "δοκησίσοφη"να δούμεν αν σου απαντά κανένας στα ίδια ακριβώς (χεχεχε, εδοκίμασατο τζιαι τούτο εχτές τζιαι προχτές, άτε έβρε με)

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες

Η λίστα ιστολογίων μου