Σάββατο, 3 Ιανουαρίου 2009

"Αρχή σοφίας, ονομάτων/μπλογκεράδων επίσκεψις" (μέρος Β'+Γ+Δ+Ε) UPDATED

Παρόλο που αλλιώς το είχα σχεδιάσει, λέω στο δεύτερο αυτό μέρος να ασχοληθώ με την κυπριακή μπλογκόσφαιρα. Ένας μικρός οδηγός προς τους αρχάριους ναυτιλλομένους που ξεκίνησαν οι κάφροι αλλά δεν τον συνέχισαν. (Έμειναν στην αφεντιά μου). Επιτρέψτε μου λοιπόν να σας τους συστήσω ως καλή οικοδέσποινα:

Ας τους πάρουμε αλφαβητικά:

Aceras Anthropoforum


Ο Ακέρας ευδοκιμεί σε καφκάλλες και είναι σπάνιο φυτό με κυπριακές ρίζες. Τολμά και σχολιάζει σε "επικηρυγμένα" μπλογκς (σαν το παρόν), και παρόλη τη ξηρασία έχει πάντα ένα καλό λόγο να πεί. Ανθίζει ενίοτε με παραμύθια και ιστορίες. Υπερασπιστής αδυνάτων, ανθρώπων και φυτών, ξέρει να εκτιμά όσα βρίσκονται στο περιθώριο αλλά όταν τον πιάσουν τα πολιτικά και τα οικολογικά του, τα άρθρα του είναι απροσπέλαστα στους μη κατέχοντας. Ομολογώ ότι στις αρχές νόμιζα πως το ψευδώνυμο του σήμαινε ότι είχε υπολογιστή acer και ότι θεωρούσε το μπλογκ του ενα forum ανθρώπων. Τελικά επρόκειτο για φυτό ονόματι " Aceras anthropoforum".

Αδαής.

Κατα κόσμον Λάκης Φουρουκλάς.Αυτοεξόριστος λογοτέχνης που διαμένει στην Τσαιγκ Μαϊ Έχει μπλογκς και ως επώνυμος και ως ψευδώνυμος. Έχει επίσης μπλογκ αφιερωμένο στα προβλήματα του Αφρικάνικου κόσμου και στην κουλτούρα τους. Το πρώτο κυπριακό μπλογκ στο οποίο πάτησα το πόδι μου, ακολουθώντας κάποιο λινκ. Ομολογώ ότι κάποια διηγήματα του δεν μου άρεσαν στις αρχές και του το είπα με ίσως άκομψο τρόπο.Κάποια άλλα του όμως είναι εξαιρετικά. Μανιώδης φωτογράφος με εμμονή στις αγορές της Τσιαγκ-Μαϊ. Αγαπημένη του φράση " Μέρα-καλή".

Ανευ- Ορίων

Ο μουασίλης της κυπριακής μπλογκόσφαιρας. Προτού αποκτήσει δικό του μπλογκ (στο οποίο μετρά αριθμητικά τις αναρτήσεις λες και πρόκειται να πληρωθεί για κάθε μια απ'αυτές) είχε διατελέσει μανιώδης σχολιογράφος (αντίθετα από την ρόουζ που εν μια νυκτί έγινε και μπλογκερού και μανιώδης σχολιογράφος). Τον "πρωτοσυνάντησα" στο μπλογκ της δασκαλούας, όταν΄το μπλογκ μου είχε τον τίτλο " Παραμεθόρια κι οριακά". Μου την βγήκε με το "Άνευ Ορίων" που του έμεινε. Συνηθίζει να χτυπά κάρτα μετά από κάθε το σχόλιο γι'αυτό και θα δείτε να σημειώνει την ημερομηνία, την ώρα, τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα κάτω από κάθε σχόλιο. Εξαιρετικά ενοχλητικός και ακαταπόνητος φορέας της κυβερνητικής προπαγάνδας με ένα εξαντλητικό ωράριο. Είρωνας, ακούραστος και προφανώς με πολύ ελεύθερο χρόνο. Συνοδεύεται ενίοτε από τους Μιχάλη και Κυριάκο, παρόλο που μπορεί και μόνος τους να παίξει σε όλες τις θέσεις. Αγαπημένη του φράση "η συμπαθέστατη κατά τα άλλα Δοκησίσοφη".

Απόστολος

΄Επιμελητής ύλης του "ες γην εναλίαν" και απόστολος στην πατριδοκαπηλεία. Θεωρεί ότι όλοι οι εθνικόφρονες είναι κρυφοσοσιαλιστές και στενάζει για το ότι οι αριστεροί δεν είναι αριστεροί όσο θα έπρεπε. Στο μπλογκ του θα δείτε φωτογραφίες του Λυσσαρίδη και του Τσε Γκεβάρα καρρέ-καρρέ, και έχει για έμβλημά του την σημαία των Φιλικών. Σβήνει σχόλια της υπογράφουσας, κυρίως όταν είναι ευγενική. Ειδικεύεται στην ανάρτηση άρθρων από τον Φιλελεύθερο. Καλύτερα μην τον ρωτάτε επί του θέματος γιατί, πέρα από την ανάρτηση δεν ξέρει και κάτι να απαντήσει. Αντιθέτως οι σχολιαστές του μπλογκ του στήνουν τοίχο μπροστά από την εστία του, καλύπτοντας τα αχαμνά τους με την ανωνυμία. Συνήθεις περσόνες κρούσης, η zatoichi και πλήθος ανώνυμοι. Αγαπημένη του φράση:
"όπως είπε ο Λυσσαρίδης"


Δασκαλούα

Ένα πολύ καλό μπλογκ με θέματα εκπαιδευτικά, προσωπικά, μουσικά και άλλα, αλλά αλλά " closed for the season". Η ιδιοκτήτρια του το έκλεισε για αδιευκρίνιστους λόγους. Υπάρχει ως μουσειακό έκθεμα, με τις τελευταίες ευχαριστίες της στους συμφάγοντας μετ'αυτής οψαρίων εις τινά παραλιακή, μάλλον της Λεμεσού. Τελευταία ανήρτησε έναν απολογητικό λόγο για την μέχρι τώρα μπλόγκιγκ πορεία της λέγοντας " εν επήρα τζιαι το μπλόγκιγκ ποττέ στα σοβαρά, με την έννοια του να θωρώ τζιαι να ξαναθωρώ το κείμενο πριν να το ανεβάσω στο ίντερνετ". Μάλλον κάποιος της την είπε,ή θέλει να κάνει ακαδημαϊκή καριέρα και τώρα θα τα περνά όλα από ψιλό κοσκίνισμα. (Νομίζω η στάση της tubemap στο προτελευταίο της ποστ, θα βοηθούσε την δασκαλούα να αποενοχοποιήσει την ενασχόλησή της με το μπλόγκιγκ). Αγαπημένη της φράση : "He who can't do, teaches".

Δρακούνα
Η βασίλισσα της πρόκλησης. Ξέρει να προκαλεί με αναρτήσεις κοροϊδευτικές και αποκαλεί όσους αντιδρούν ανεγκέφαλους. Συνήθως όμως (όπως και ο Απόστολος) δεν απαντά η ίδια αλλά οι πολυπληθείς θαυμαστές της. Διαπρέπει σε ποστ με αφορμή εθνικές επετείους, κηδείες και άλλα επίκαιρα, αποκαθηλώνοντας τους πρωταγωνιστές. Επιδέξια είρωνας, αμολά φοβερές ατάκες και πολύ συχνά αυτοσαρκάζεται για τον καινούργιο της ρόλο ως μητέρα επιμένοντας να μην την βλέπουμε απλά ως τέτοια. Μας υπενθυμίζει συχνά τα πτυχία της και επιλέγει αυτό λέμε στα κυπριακά "κοντροβέρσιαλ" θέματα υιοθετώντας ακραίες θέσεις που προκαλούν ακόμα πιο ακραία σχόλια. Προς τιμήν της δεν έχει διαγράψει ποτέ κανένα. Τελευταία διακρίνεται και ως δημιουργός βίντεο στο youtube και συγγραφέας νουβέλων γεμάτες από "τεχνικές λεπτομέρειες" που μόνο μια νεόπλουτη Λευκωσιάτισσα ξέρει σε βάθος. Αγαπημένες της φράσεις: όσες είναι γραμμένες στα αγγλικά.


Διάσπορος.

Καλά αλφαβητικά έπρεπε να είναι πιο πάνω αλλά όπως θα έλεγε κι ο ίδιος σε άπταιστην κυπριακήν "λέηντις φέρστ" . Μια νησίδα δροσιάς (άλλος έχει το όνομα και άλλος την χάρη) στην κυπριακή μπλογκόσφαιρα. Προτού δημιουργήσει ποστ, διετέλεσε κι αυτός σχολιογράφος με καυστικά σχόλια επί της κυπριακής νοοτροπίας με τη ματιά ενός ανθρώπου της διασποράς. Μουσικός το επάγγελμα και ερασιτέχνης ποιητής με την αισθησιακή έννοια, διερμηνεύει τον γύρω του κόσμο με χιούμορ, ευαισθησία και λυρισμό. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η συνομιλία των δύο κουλτούρων, κυπριακής και αμερικάνικης στις αναρτήσεις του και η φυσιολατρεία του. Δεν έχει αναστολές να χώσει μια γαλοπούλα ελεύθερας βοσκής στο φούρνο με τα "πόθκια ισιαπάνω". Γράφει σε μια κάπως απηρχαιωμένη κυπριακή διάλεκτο αλλά δεν δέχεται να του κάνουν αρνητικές κριτικές σε οτιδήποτε γράφει. Ίσως και να μην είναι και αναγκαίο αφού πολλά τα παραδέχεται κι ο ίδιος (αλλά συνεχίζει να έχει αλλεργία όταν του τα τονίζουν άλλοι-όπως οι περισσότεροι από εμάς). Αυτό δεν οφείλεται σε εγωϊσμό αλλά σ'έναν ιδιόμορφο παλιμπαιδισμό. Παρ'όλα αυτά δεν παει από του να είναι ευχάριστος και αξιαγάπητος. Και όταν το λέει αυτό μια Δοκησίσοφη, σημαίνει ότι..το έχει το x-factor...mmm?Αγαπημένη του φράση " να'σαι καλά!"

Δρ.Psychia

Που την θυμήθηκα τωρά τούτην? Τέλοσπάντων, γιορτινές μέρες είναι ας πούμε καμιά καλή κουβέντα. Παρόλο τον αυτοσαρκασμό του ψευδωνύμου, όπως και αυτού της sike, το κοριτσάκι είναι μια χαρά κοριτσάκι. Καμία σχέση με ψυχοπαθείς. Και άμα λεμε καμία, Καμία. Μακριά από μας με μετριασμό αποκλεισμένοι. Πρόκειται για 25 χρονη ψυχίατρο αποφοιτήσασα απο τον προσφιλή (μαζί με την Βουλγαρία και την Αγγλία) φοιτητικό προορισμό των Κυπραίων, την Ουγγαρία. Η πρώτη που διέγνωσε από ποια ψυχασθένεια πάσχει η δοκησίσοφη. Αρέσκεται σε προσωπικές (ανιαρές) ιστορίες με ην ίδια πρωταγωνίστρια στην οποία παλεύει να δώσει ένα χολιγουντιανό προφίλ τύπου
"Bridget Jones'diary", μη παραλείποντας να εκθειάζει...τα προσόντα της, τα οποία εκθιάζουν και άπειροι θαυμαστές. Παρόλο το χιούμορ των ποστ ενοχλείται φοβερά όταν οι σχολιαστές επιχειρούν το ίδιο και τους αποκλείει με μετριασμό. Σιχαίνεται τους χοντρούς και τις χοντρές και σκέφτεται να εισηγηθεί ψυχασθένεια που να σχετίζεται με την παχυσαρκία. Παρόλες τις σπουδές της, ακόμα να της πεί κάποιος ότι ένας στοιχειώδης κανόνας της δημοκρατίας, απαιτεί όταν μιλάς για κάποιον και του αφιερώνεις και δύο ποστ, τον βγάζεις από τον μετριασμό για να πεί την γνώμη του. Αγαπημένη της φράση " η psychia τότε"


ελατοχελίδονο

Αργόσχολος φοιτητής της Αγγλίας. Γράφει ποστ μόνο όταν έχει εξετάσεις. Τα καλοκαίρια, όταν έχει πανσέληνο, ακούει κανάλι 6.

Εντελέχεια

Εκ Πάφου ορμώμενη, λακωνική και περιεκτική στις αναρτήσεις. Βασικό στοιχείο οι εικόνες, γύρω από τις οποίες περιστρέφεται συχνά και το θέμα. Τελευταία είτε στερείται έμπνευσης είτε απλά έχει καλύτερα πράγματα να κάνει. Μάλλον πρόκειται περί ατόμου που βαριέται εύκολα και γι αυτό την κατανοούμε απόλυτα. Μα απόλυτα.


Ζαππατίστας


Το "πνεύμα της αναρχίας" στην κυπριακή μπλογκόσφαιρα. Ελλαδίτης, διετέλεσε φοιτητής του Πανεπιστημίου Κύπρου, το οποίο κατάφερε να τον απαλλαχτεί δίνοντας του πτυχίο το καλοκαίρι. Τα ποστ του σατυρίζουν την επικαιρότητα, ή διεκτραγωδούν τις εμπειρίες που είχε στην Κύπρο. Απρόβλεπτη η θεματολογία του : ένα ποστ με πολιτικές αναλύσεις, μπορεί και να ακολουθήσει ένα ποστ με τους στίχους του αγαπημένου του τραγουδιού.


Ηλιόδεντρον


Ποιητικό μπλογκ με ιδιοκτήτρια μια φευγαλέα παρουσία, εκ Λεμεσού ορμώμενη, που όπως διακριτικά εμφανίζεται, έτσι διακριτικά εξαφανίζεται. Ένα μπλογκ με συνέπεια στο ύφος και στη θεματολογία. Διετέλεσε επισκέπτρια παλαιών μπλογκς όταν η γράφουσα ήταν σε καλύτερες φάσεις. Ξέρει να υπερασπίζεται και να τιμά φασματικές έστω φιλίες και ποιητικές συγγένειες. Αγαπημένη φράση: "θέλω να ξέρεις".

Idiot mouflon

Μινιμαλιστικό μπλογκ απ'΄ολες τις απόψεις. Παρότι ο ιδιοκτήτης παλεύει να διαμορφώσει το προφίλ του αναρχικού και του χαλαρού, έκανε ολόκληρη εκστρατεία, κλαιγόμενος δεξιά αλλά κυρίως αριστερά, για το χάλι στο "τσαρδί" του από την "τρελλή την δοκησίσοφη, την ψυχοπαθολογία της οποίας δεν θέλει να ενθαρρύνει δίνοντας της το δικαίωμα να κάνει πλάκα (που ξανακούστηκε)". Στην εκστρατεία συμμετείχε φιλικά και ο Λεξιπένητας, φορώντας ένα πλακάτ με το σύνθημα "Ναι στα Dokisisofi-free blogs"
(το "Ναι" ήταν από προηγούμενη αποτυχεμένη εκστρατεία και το κράτησαν) .Αποδελτιώνει σχόλια της δοκησίσοφης από το μπλογκ του Αντίχρηστου και γυρίζει διάφορα μπλογκς κολλώντας τα ξεκομμένα από την διεύθυνση, μην τυχόν και τον κατηγορήσει κανένας ότι απολαμβάνει να διαβάζει το μπλογκ ενός πρωτοπόρου. Γενικά έχει ανασφάλειες και εμμονές αλλά έχει φοβερό γούστο στη μουσική αυτό είναι αλήθεια. Επίσης, παίζει με τις λεξούλες και τις χρωματίζει θεωρώντας τις αναρτήσεις του ως τα μουροχαβλικά γκράφφιτυ ενός σαραντάρη. Μια φορά κάθε τόσο γράφει και κάτι θεωρητικό και φευγάτο που το πογιατίζει με μανία. Αγαπημένη του φράση "το τσαρδί μου"

Κυριάκος
Μπλογκ στο οποίο δεσπόζουν βιντεάκια από το youtube και σκίτσα (αν και μετά τον θάνατο του τέως προέδρου, ο ιδιοκτήτης του ιστολογίου κατέληξε χωρίς εχθρό και παραμέλησε το ιστολόγιο του). Καλύτερα μην τον ρωτάτε ούτε αυτόν σχετικά με το περιεχόμενο των διαλέξεων που ανεβάζει. Δεν έχει ιδέα. Τώρα γιατί ασχολείται;Απορίας άξιον. Αποφεύγει τα κείμενα, διαπρέπει όμως ενίοτε ως σχολιογράφος στα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη με προσβλητικά σχόλια. Το παίζει άθεος αλλά το βρίσκει δύσκολο να απαλλαγεί από την μεταφυσική μιας καθοδηγούσας αρχής. (με άλλα λόγια δεν ξέρει τί του γίνεται). Πιστεύει ακράδαντα ότι η αγάπη προς τα ζώα συνεπάγεται..μισανθρωπισμό (όπως ευθαρσώς δήλωσε σ'αυτό εδώ το μπλογκ) Τελευταία μαστίζεται και από άλλες συνωμοσιολογικές εμμονές που αφορούν διπλές ταυτότητες σχολιογράφων και μπλογκεράδων. (θεωρεί ότι..δοκησίσοφη και Μενέλαος είναι ένα και το αυτό!!!!!) Αισθάνεται ότι υπάρχει μόνο ως κολαούζος και γι αυτό θα τον δείτε να παίζει τον ρόλο του συνηγόρου άλλων μπλογκς σε σημείο που να έχει άποψη ακόμα και για τα λινς του κάθε μπλογκ. Περίεργη φάση υπαρξιακής ανασφάλειας και ψευδοφιλοσοφικής επιδειξιομανίας.
Αγαπημένη φράση "καλά λένε τελικά ότι.."

Κακομούτσουνος


Παρόλο τον τίτλο του μπλογκ και το μότο του , εντούτοις το ψάξιμο του ιδιοκτήτη μένει μέχρι εκεί. Από τα πιο ανιαρά και ανάλατα μπλογκς στην κυπριακή μπλογκόσφαιρα. Μάλλον διευθύνεται από βαριεστημένο μεσήλικα δημόσιο υπάλληλο εκ Λεμεσού ορμώμενο εκτοπισθέντα από την Αμμόχωστο.Οι αναρτήσεις του είναι μινιμαλιστικές, περιορισμένες, σαν κοπάνα από αγγαρεία που καταλήγει να είναι κι αυτή αγγαρεία. Εξ ου και η εικασία μου ότι πρόκειται περί δημοσίου υπαλλήλου. Έχει τις ίδιες ανάγκες του "συνανήκειν" (κομματικού και όποιου άλλου παρέχει ασφάλεια) με τον Κυριάκο γι'αυτό και φροντίζει να είναι συνεπής στην συνμπλογκική νομιμοφροσύνη μέ την συναντίληψη περί των κοινών εχθρών. Εννοεί τα σχόλια που του γράφουν στο μπλογκ σαν φιλοφρονητικές επισκέψεις με σοκολατάκια, γι'αυτό και ερωτήσεις να του θέσουν και προκλήσεις να του κάνουν, απαντά σε όλους συλλήβδην, με το βαριεστημένο "σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια". Μάλλον η αφυπηρέτηση αργεί.(συνεχίζεται)

57 σχόλια:

Διάσπορος είπε...

Χαχαχαχαχα. Τί να σου πώ; Συνέχισε.

dokisisofi είπε...

ksereis poios eshei seiran ennen? :PPP

Λακης Φουρουκλας - Lakis Fourouklas είπε...

Σ' ευχαριστώ για την αναφορά. Μέρα καλή:)

Aceras Anthropophorum είπε...

έβαλες με τζιαι πρώτον!!!

Φαίνεται ότι συχνάζουμεν στα ίδια ψηφιακά στέκκια.

Μενελαος είπε...

egine to megalo ntou. FIIIIRE IN THE HOOOOOOLE!!

Μενελαος είπε...

Τσιβιλίκας. Θα σου φωνάξω τον Χούλιο σέλεις???

ελληνοκύπριος είπε...

ψωνάρα του κερατά

ελληνοκύπριος είπε...

ποιος στο διάολο σε έχρισε τιμητή της μπλογκόσφαιρας μωρή κουράδα;

Μενελαος είπε...

Κλαψ Κλαψ Κλαψ. Μη μου την πειράζετε τη Δοκησίσοφί μου. Κλαψ Κλαψ. Πολύ ταγαπώ εγώ τω μωρούδι μου!! Θέλεις κουκλάκι μου να σου φτιάξω το φαγάκι σου?? Θέλεις να σου δώσω τα μπισκουτάκια σου να κάνεις μαμ?? Ελα να σε πάρω αγκαλίτσα να σε κάνω χαδάκια μωγιό μου γλυκό!! Κλαψ Κλαψ είναι γλυκούλικο αυτό το μωγιάκι!!

Anef_Oriwn είπε...

Άσχετο: “Αθκιασερός παπάς θάφκει τζιαι τους ζωντανούς”!

Συμπαθεστάτη κατά τ’ άλλα blogοδέσποινα Dok.,
Χαίρε (κι ο Κύριος μετά Σου – για τυχόν αναγκαίες ευλογίες...).

Περνώντας όλως τυχαίως (;!) σήμερα από το blog σου, έπεσα πάνω σ’ αυτό το εξαιρετικό ψυχογραφικό post (για τους διάφορους bloggers που έχεις γνωρίσει διαδικτυακώς) και στο οποίο έχω την τιμητική μου. Μου έχεις αφιερώσει 145 τόσες λέξεις (τις πιο πολλές απ’ όλους – η επόμενη είναι η Daskaloua με μόλις 133 λέξεις) και σ’ ευχαριστώ ιδιαιτέρως και τα μέγιστα γι’ αυτό! Λόγω του ότι μάλιστα γράφεις (για τους bloggers) και με αλφαβητική σειρά τυγχάνει να είμαι και μέσα στους πρώτους για τους οποίους έχεις πει τον καλό σου το λόγο – έτσι δεν αγωνιώ κιόλας περιμένοντας το γυρίν μου!

(Παρεμπιπτόντως τον Απόστολο γιατί τον παραγνώρισες όπως και κάποιο Anti-Christo με τον οποίο είχες κάποιες εποχές κοντραρίσματα. Πέραν τούτου διερωτήθηκες καμιά φορά γιατί ένα σημαντικό μέρος του πελατολογίου των εν λόγω bloggers όπως και της Drakounas είναι Ανώνυμοι;).

Δεν θα σχολιάσω (σχεδόν) τίποτα απ’ όσα γράφεις για πάρτη μου (καλοδεχούμενα τα σχόλια και οι παρατηρήσεις σου, κυρία ψυχολόγα), πλην ενός σημείου που αφορά την αρίθμηση των αναρτήσεων στο blog μου. Ο καθένας μας έχει το δικό του προσωπικό στυλ που γράφει και αναρτά τα κείμενα του και η αρίθμηση αποτελεί μέρος του δικού μου style! Τούτη γίνεται οπωσδήποτε για δικούς μου λόγους (και βασικά για πιο εύκολη αναφορά σε παλαιότερες αναρτήσεις). Κατά τη νέα χρονιά θα συνεχίσω την αρίθμηση αλλά μ’ ένα ελαφρώς διαφορετικό τρόπο.

Κατά τ’ άλλα ξέχασες να πεις ότι πέραν της φράσης “η συμπαθέστατη κατά τα άλλα Δοκησίσοφη” (που δεν είν’ έτσι που την γράφω), χρησιμοποιώ πολύ συχνά λέξεις και εκφράσεις όπως το “παρεμπιπτόντως”, το “πέραν τούτου”, το “κατ’ αρχάς”, το “λόγου χάριν, να πούμεν” και μερικές άλλες που τώρα μου διαφεύγουν. Ακόμα στο τέλος των σχολίων μου (πέραν από την ημερομηνία, ημέρα, ώρα και λεπτά – ποτέ όμως τα δευτερόλεπτα), βάζω και το nickname μου Anef_Oriwn (στα αγγλικά πάντα).

(Και πάλι παρεμπιπτόντως, πριν μερικές μέρες, ξαναπέρασα από το blog σου – είδα φως και μπήκα αλλά έλειπες – κάθισα όμως και διάβασα το κείμενο που έγραψες για την τηλεοπτική σειρά “Αίγια Fuxia” – πετυχημένη και διασκεδαστική κατ’ εμένα αν μάλιστα τη συγκρίνω με τις καταθλιπτικές “Σύντυχε μου” και “Για τον Έρωτα σου” ή με την ηλίθια “Η ζωή είναι ωραία”. Σκεφτόμουν μάλιστα ν’ αφήσω και μερικά σχόλια, μια και κατάργησες και τον μετριασμό ή αλλιώς face control. Μετά όμως έκανα δεύτερες και τρίτες σκέψεις και αναδιπλώθηκα ομαλώς, ένεκα βασικά του φόβου των Ιουδαίων – την Γάζα εκάμαν την πουβόλου! Φοβήθηκα μην με παραλάβει ο μόνιμος θαυμαστής σου (τζιαι πελλαμένος μαζί σου) Μενέλαος και με περάσει γενεές σαράντα και δύο. Μόλις δει κάποιο να σου μιλά πιο οικεία τσαντίζεται! Φυσικά και τώρα μπορεί να ξεκινήσει να μου βάζει αλλά ένοιωσα την υποχρέωση να γράψω δυο κουβέντες και να σ’ ευχαριστήσω για την προσοχή και τη σημασία που μου δίνεις!

Καλή Χρονιά και Ότι ποθείς να ΤΟ πάθεις!

Anef_Oriwn
Κυριακή 4/1/2008 – 5:12 μ.μ.

Anef_Oriwn είπε...

Υ.Γ.: Τελικά δεν του χαρίστηκες του Απόστολου, όμως εκεί που τον έβαλες μπήκε ανάμεσα σε Μένα και την Daskaloua! Αυτό δεν μ’ άρεσε ΚΑΘΟΛΟΥ!
Πέραν τούτου αφιέρωσες (τελικά) και μεγαλύτερα κείμενα στον Διάσπορο και την Δρ. Psychia με αποτέλεσμα να χάσω την πρωτοκαθεδρία! Γιατί ρε γμτ!

Anef_Oriwn
Κυριακή 4/1/2008 – 5:50 μ.μ.

Μενελαος είπε...

Re pedia den to eklise o kafros to blog. sintoma tha arxisi na mas ksanadixni poso megalos kafros ine. kleei me to fai sto stoma. apla perimeni apo tin kiriaki na taftisti me ti gelada tou gia na ftiaksi apaxo gala. poli tagapao afto to zontano!!

politispittas είπε...

Καλησπέρα!

Αν μου επιτρέπεις μία μικρή παρατήρηση, απλά επειδή στο διαδίκτυο δεν συχνάζει μόνο ο μικρόκοσμος των "μπλόγκερς" ίσως θα ήταν καλό, αν δίπλα σε κάθε αναφορά προσέθετες και τον αντίστοιχο δεσμό.

Anef_Oriwn είπε...

@ Dok.,

Το ξέρω ότι τρέφεις μια ιδιαίτερη συμπάθεια για το άτομο μου αλλά δεν είναι ανάγκη να είσαι τόσο διαχυτική! Θα παρεξηγηθείς!!!

Anef_Oriwn
Δευτέρα 5/1/2008 – 5:29 μ.μ.

politispittas είπε...

όου μάι ντίαρ χομο ελληνοκυπριος γιου σhoυντ τσέιντζ γιορ νικ νέιμ φρομ "ελληνοκύπριος" του "λεβεντομαλάκας" εντ ουιδάουτ δε λεβεντό ιβεν. Ιτ ριπριζέντς γιου πέρφεκτλι φρομ εβρι άσπεκτ.

Και που είσαι;
Νόου χαρντ φίλινγκς, α!

ελληνοκύπριος είπε...

αι θινκ δις ις μπεττερ δαν γκετ πέιντ φρομ δε τουρκ-πολιτις φορ δε επαναπροσεγγιση εντ ολσοου ραιτ βαθυστόχαστες "παπαριές" λουκινγκ λαικ σαμθινγκ σπεσιαλ. ιτ ισεντ μαι φολτ δατ μπραδερ ταλάτ γκέιβ γιου ει σταννινγκ ΦΑΚ! Κράι αλόουν μίστερ "αι αμ σαμθινγκ ιν δε βίλλειτζ εντ ει νέιμλεςς σιτ ιν δε τάοουν"

καλές κουρτουνιές και περαστικά!

δοκισησοφη,
γκετ ει γκόμενο!

ελληνοκύπριος είπε...

σκέφτηκα να σου πω κι εσένα άι γαμήσου, αλλά νομίζω αν γίνει κάτι τέτοιο ρε κυριακή, θα έρθει κι ο αντίχριστος!

dokisisofi
γκετ ει λάιφ κόρη!

(το γύρισες στα ελληνικά μωρή κουφάλα; χε, χε, πόσο ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΗ ΕΙΣΑΙ ΠΛΕΟΝ;)

Διάσπορος είπε...

δοκισισοφη εν καλά που λαλεί ο Πίττας, βάλε σύνδεσμον στα ονόματα γιατί έσιει μπλόγκερς που δέ ξέρουμεν τζιαι θα θέλαμεν να μάθουμεν, έτσι γραφυρά που τους πογιατίζεις.

Μενελαος είπε...

Ftiakse mas tous kiklous sou tous oreous kseftilismeno skoupidi mesa sta skata ke mesa stin afania. anthropakia tou daxtilikou apotipomatos ke tou stavrou

dokisisofi είπε...

Ρε παιδιά αποφασίστε! Είμαι αγάμητη ή είμαι πουτάνα; Ηρεμήστε, καταλήξτε κάπου, και πέστε μου και μένα να μάθω!

Anef_Oriwn είπε...

Dok.,

Αν και έχεις κάνει δήλωση ότι “Paraggelies den dexomai” (απόλυτα σεβαστή) οι παρεμβάσεις του Ελληνοκύπριου με αναγκάζουν να σου κάνω την εισήγηση, αν θα του γράψεις και ‘κείνου το ψυχογράφημα του (ίσως αυτό να επιδιώκει με τα σχόλια του) ως αγαπημένη φράση να γράψεις το “ξερογλύφεται”! Το γράψε πιο πάνω “… που και που ξερογλύφεται με τον άνευ ορίων ή τον μιχάλη ή τον πίττα …”, αλλά και στο αγαπημένο σας blog (στου Απόστολου): “… Μιχάλη, το επίπεδο στα δικά σας μπλογκ είναι όπως το θέλετε: νερόβραστο διότι μόνο εσείς μπαίνετε και ξερογλύφεστε μεταξύ σας…”!!!

Και είπαμε μην είσαι τόσο διαχυτική μαζί μου. Θα ζηλέψει ο Διάσπορος!

Και Ελληνοκύπριε, “Νόου χαρντ φίλινγκς, α!”

Anef_Oriwn
Δευτέρα 6/1/2008 – 00:34 π.μ.

Μενελαος είπε...

Γιώτης Φαρί Λακτέ και κράτα με στην αγκαλιά σου!!

dokisisofi είπε...

Nαι μόνο που ελληνοκύπριο ούτε η μάνα του δεν τον ξέρει, θα τον ξέρω εγώ;Μόνο από τα σχόλια του που γράφει εδώ τον ξέρω. (γράφει στον Απόστολον α; Γι αυτό κατεβαίνει με την ζατοηχούλα και το καφράκι παρεϊτσα, πιστά στον.."αγώνα")Κοίτα να δείς όμως! Ξέρει τα πάντα για μένα, ακόμα και το νούμερο μου! (Ο φτωχός έπαθεν ψύχωση μαζί μου, όπως κι ο Μενέλαος, αλλα τί να κάνουμε..)
Ψυχογράφημα μόνο κάποιος ειδικός μπορεί να του κάμει, η δοκησίσοφη σηκώνει τα χέρια ψηλά.
Λαλείς πω κανενού παπά να έρτει αύριον που ποδά για αγιασμό?Έχω μουστακούδιν, κάμνουν μου έκπτωση...
Αϊντε....

(Πήττα πες στη μονή Βατοπαιδίου με τα 12 σπαθιά που σε χρηματοδοτεί για την επαναπροσέγγιση ότι ψάχνω για δουλειά σαν κι αυτήν που βλέπεις:επαναπροσέγγιση με τους χόμο λεβεντομαλάκους .. ή τελοσπάντων σε κανένα εκδοτικό οίκο ρε παιδιά να μεταφράσω τα άπαντα του Μπους)

Μενελαος είπε...

Σε ποιανού το σβέρκο έστησες επιχείρηση αγάπη μου???

ελληνοκύπριος είπε...

Κυριακή Νικολάου,

απόψε άσε τα λεξοτανίλ.

Πάρε τον άνευ κανένα τηλέφωνο να πάτε παρέα αύριο στην επαγρύπνηση και να πιείτε καμιάν πότσα κουνιάκι ΛΟΕΛ!

Περαστικά σου άνευ!
Καλά ξερογλυψήματα με το dokisisofi.
31 χρόνια εχει να βγει έξω από το σπίτι, όσο να ναι πρέπει να προσέχεις! αν δεν έχεις κάνει ήδη μπαλονάκι, μπορεί να κάνεις λίαν συντόμως!

mwrh xamoura, giati paratises ta greeklish?
poio enalia kypros? esy eisai ola ta lefta!

Μενελαος είπε...

Ελληνοκύπριε τα μυνηματάκια σου στα σκουπίδια που σε μεγάλωσαν. Είμαι πιο μεγάλη πουτάνα από εσένα και δε διστάζω να σου τσακίσω τα κόκαλα ξεφτυλισμένε σκουπιδιάρη με τα σύμβολα του Λάτση. Η γυναίκα είναι σε άλλη ομάδα φτηνιάρικο κατακάθι!!

kapoios είπε...

με τις μεταφράσεις τι θα γίνει; με αγωνία περιμένουμε τις επόμενες!

kapoios είπε...

νομίζω αδικείς τον αυτό σου με τέτοιες αναρτήσεις. οι μεταφράσεις σου ήταν κάτι που άξιζε. το να ξεκατινιάζεις όμως (με το μπαρδόν αν μου επιτρέπεις) υπαρκτά άτομα της μπλογκόσφαιρας, μόνο καλό δεν κάνει στο ίματζ σου

dokisisofi είπε...

Έχεις κάτι με τους ανώμαλους;
Και για να καταλάβω, είναι τους ομοφυλόφιλους που αποκαλείς ανώμαλους; Κοίτα αν ήμουν θα το έλεγα, δεν έχω πρόβλημα, αλλά εσύ, νέα κοπέλα και τόσες διακρίσεις και κολλήματα;
Τελικά η νεολαία μας είναι πρόωρε α να αρτηριοσκληρωμένη. Κρίμα..
(Ευτυχώς που πρόλαβα να γεράσω)

Τέλος συζήτησης, λάλε ότι θέλεις, δεν προκειται να πάρεις απάντηση μικρούλα..

zatoichi είπε...

νευράκια ρε άντρακλα;

Μενελαος είπε...

Και επειδή όπως καταλαβαίνεις ξέρεις τι ακριβώς κάνεις, λέω ότι η Αμερική δεν έχει 2 φωνές!! Από εδώ και στο εξής πρόσεχε διότι οι ταυτότητες δεν είναι τυχαίες...!

Μενελαος είπε...

θέλετε να αποδείξετε το κοντράστ???? την αντίθεση??? θα σας γαμήσω τον αδόξαστο!!

gregoris είπε...

ενδιαφέρουσα ανάρτηση.συνέχισε

gregoris είπε...

αλλά γιατί αποκλείεις τους ανώνυμους που τα σχόλια;

Μενελαος είπε...

Τι συμβαίνει ανθρωπάκο, σε πηδάνε μπροστά στη γκόμενα???

ελληνοκύπριος είπε...

http://enaliakypros18.blogspot.com/2009/01/blog-post.html

Μαρτίνα Ωκεανίτη είπε...

Κατάφερες ρεκόρ σχολίων ή μου φαίνεται; :)

Σε πρόσθεσα στο blog μου, ελπίζοντας ότι στο επόμενο μέρος θα με συμπεριλάβεις με τα χειρότερα. :)

Οι αλήθειες ποτέ δεν έβλαψαν, τα υπόλοιπα; Αν δεν είναι αλήθειες μάλλον και πάλι δεν βλάπτουν.

Καλή συνέχεια :)

dokisisofi είπε...

Παιδιά (και απευθύνομαι σε όσους νιώθουν θιγμένοι από το παρόν ποστ), αν δεν έχετε χιούμορ καλύτερα μην κάνετε τον κόπο να έρχεστε. Όχι γιατί δεν σας θέλουμε, αλλά ειλικρινά, έχω προσέξει ότι μερικοί το πήραν προσωπικά και βαρέως, με σπασμωδικά ξεσπάσματα και παιδιαριώδεις εκδικητικότητες. (Και λυπάμαι που τους στεναχώρεσα ειλικρινα, αν και δεν καταλαβαίνω τον λόγο που κάποιος κλαίει επειδή έχουμε ελευθερία της άποψης).
Και πάλι τους λέω να κοιτάξουν τα σχόλια εις βάρος μου (που είναι επιθέσεις και όχι χιουμοριστικές αναφορές), και να αναγαλλιάσει η καρδούλα τους. Αν είναι και αρχαιομαθείς ας ρίξουν έναν "ολύμπιο γέλωτα". Γιατί το γέλιο το προκαλούν οι σοβαροφανείς και όχι κάτι εθελούσια σούργελα (ξεφτίλες κατ'΄αλλους) σαν εμένα.
Που "γλύφουν" δεξιά αριστερά, "καλοπιάνουν τους πάντες" και τρώνε και αποκλεισμούς απο πάνω. Αυτό πάλι πως το εξηγείτε;

zatoichi είπε...

γαμώ τζαι σένα τζαι το χιούμορ σου!
άι γαμήσου πκιον τζαι συ τζαι τζείνοι που γλείφεις για να περνάς καλά μες στα μπλογκς.

ήμουν χιουμοριστικός; πώς σου φάνηκα; χιούμορ κάμνω. μεν παρεξηγείς.

κόρη όταν είπα να γαμηθείς, εννοούσα το. γαμήθου μπας τζαι φτζιαιρώσει ο εγκέφαλος που τα παραπανίσια υγρά.

χιούμορ είπαμεν!

zatoichi είπε...

σκέφτου το με τον άνευ-πορδίων. τώρα που εγινήκατε παρεούθκια, μπορεί να κάμει κανέναν ψυχικό.

zatoichi είπε...

απίστευτον πράμαν τελικά τούτη η ελευθερία του λόγου που μας ειπες!
α, πριν να το ξιάσω, γαμιεσαι κόρη!

χιούμορ τζαι ελευθερία του λόγου! γουστάρω.

τώρα που έκλεισεν το μπλογκ ο κουμπάρος ο αποστόλης, σκέφτουμαι να έρκουμαι ποδά για να εκφράζουμαι ελεύθερα καμιάν 20αρκά φορές την ημέραν!

ελληνοκύπριος είπε...

ζατοίτσι μην είσαι μαλάκας. μην ασχολείσαι. στο τέλος θα την κάνεις και ηρωίδα. οποιος την κατάλαβε την κατάλαβε. αυτό ας θεωρηθεί το τελευταίο μου σχόλιο εδώ (εκτός αν ξαναναφερθεί το όνομα μου...).
το θέμα είναι πως έκλεισε το εναλία για να μπορεί το σιχαμερό αυτό σκουλήκι να ρέεται το βόθρο που κουβαλά από γεννησιμιού της.
συγχαρητήρια

tubemap είπε...

Μιαν απορία προς ούλλους!
Αφού ΤΟΟΟΟΣΟΝ πολλά σας ενοχλεί, τότε γιατί έρκεστε δαμέσα;
Πιάστε το Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων τζιαι έβρετε το άρθρο 11. Άμαν το θκιαβάσετε καλά τζιαι χωνέψετε τι λαλεί εν να καταλάβετε πως δικαιούται να λαλεί Ο,ΤΙ της καπνίσει όσοι Μενέλαοι τζιαι όσα zatoichiα παραπονεθούν. Ούτε για λίβελλο εν να πάει μέσα ούτε για λογοκρισία!
Εσείς που την λαλείτε "αγάμητη", "πουτάνα" τζιαι ό,τι πιο αξιόλογο έβρετε, είσαστεν Άγιοι; Μάλλον γελοίοι..Παραπονιέστε ότι υπερασχολείται μαζί σας αλλά ΤΖΙΑΙ το γυρίν σας θα το δώκετε που το blog της ΤΖΙΑΙ θα μπείτε στον κόπο να σχολιάσετε ΤΖΙΑΙ θα πειραχτείτε σαν να τζιαι έφκαλεν σας τίτσιρο πρωτοσέλιδο ο Φιλελεύθερος.
Ε ΕΛΕΟΣ ΠΙΟΝ!
Ρε Δόκη, συνέχισε να δούμεν τι έπεται στη συνέχεια τζιαι είμαι ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑΑ περίεργη!

Μενελαος είπε...

Οικογενειακοί δεσμοί απορρήτου και μη γραμμική επικοινωνία...!!

zatoichi είπε...

κόρη tubemap, είσαι αχάπαρη. ζήτω το άρθρο 11. λαλώ ό,τι θέλω! συμφωνείς;

αγαπητή ΑΧΑΠΑΡΗ, τούτο που λαλείς είναι φασισμός. διότι δεν δικαιούσαι να προσβάλλεις. γλήορα στην τανγκανίκα.

άμα αρκέψω να λαλώ πως ΓΑΜΙΕΣΑΙ, πόσο δημοκρατικά φέρουμαι;
το άρθρο 11 κακλύπτει με;

tubemap είπε...

Γαμιούμαι
Γαμιέσαι
Γαμιέται!!! viva le '60s!
Zatoichi μου ό,τι θέλεις λάλε:) Εν έχω τέθκοια κολλήματα ώστε να με απασχολεί το τι λαλεί ο καθένας για μένα!

dokisisofi είπε...

Τούμπι, έχω κι εγώ πάνω κάτω τις ίδιες απορίες. Δεν είμαι τόσο αισιόδοξη όμως όπως εσένα, καθώς δεν περιμένω να πάρω καμιά λογική απάντηση. Άστα να πάνε..

Anef_Oriwn είπε...

Μία απλή απορία: Είναι κακό, αφύσικο, παράδοξο, παράξενο, ανήθικο, πρωτάκουστο, πρωτόγνωρο, μια γυναίκα να κάνει κάτι που έχει άμεση σχέση με τη φύση της δηλ. (κι μ’ όλο το σεβασμό) να ΓΑΜΙΕΤΑΙ ή πιο sic να κάνει Έρωτα ή Σεξ;

Anef_Oriwn
Παρασκευή 9/1/2009 – 5:34 μ.μ.

dokisisofi είπε...

Μια παράκληση:δέχομαι ότι κι αν πείτε, αλλά πληροφοριακά, για να μεν έχουμε άλλες ιστορίες, δεν με λαλούν "Κυριακή Νικολάου".( μόλις μου πέρασε από το νου να υπάρχει πρόσωπο με τέτοιο όνομα) Καλή η ψευδωνυμία αλλά όη να μας βουρούν για πλαστοπροσωπία στο τέλος, επειδή κάποιου το εκάπνισε. Βρείτε καμιά βρισιά να κάνετε τη δουλειά σας και κανένα από τσ γνωστά κολακευτικά επίθετα. Τέλος.

Μενελαος είπε...

Μόλις δούνε ότι σπάνε τα στήθια τους από την κιτρινίλα και την κόμπλα αρχίζουνε και γράφουνε στην Κυριακή τον τρελό τον κώδικα!! Μέσα στα σκατά θα πεθάνετε κοινωνικά κατακάθια.

Μενελαος είπε...

Agapiti Kiriaki, min koroidevis tous ogkous ;)

Μενελαος είπε...

Παρόλα αυτά συνέχισε να πλάθεις μύθους και πνεύματα με το κάθε σκουπίδι, που σε τρομοκρατεί μόλις το διώξεις και να δεις τι ωραία που θα περάσεις. Με εμένα οι δυνατότητές σου έχουν φράγμα. Ξέρεις γιατί?? Γιατί δεν φεύγεις!! Ο κάθε σκουπιδιάρης, το κάθε κατακάθι, ο κάθε ανάπηρος που θέλει να σου γράφει και να σου λέει έρχεται και το κάνει. Δεν θα μας λερώσετε το παρταμύθι κοινωνικά σκουπίδια. Έχω τα αρχίδια και τη δύναμη να σας σταυρώσω όλους, έχω κλείσει πολλά σπίτια.

Μενελαος είπε...

Φάε άλλες χίλιες μέχρι να σε αφήσουνε φυτό μέσα στα σκατά οι αριστοκράτες σου.

Μενελαος είπε...

an den figis apo olous aftous, tis epixirisis ke ta mistika skinika ksexna ta!!

Μενελαος είπε...

Dokisisofi katarxin leme ta panta ksekathara giati i kali logariasmi kanoun tous kalous tavrous. elpizo na me katalavenis. apo ekei ke pera poli tha mou arese mesa se ena plesio sevasmou, agapis ke ithikis na ekanes ena sxedio gia mena. epidi to sxolio tou zatoichi, tis zatoichi anyway ine eksipno, tha balo ego ena telos ke tha ftiakso ena arthro mono gia sena se plesio xaraktira ke thavmasmou pou tha ksekatharizi mia ke kali oli afti ti filologiki anomalia. an thes mporis na to kanis ke esi, kane omos kati kalo, na me gloumpisis giati ime mogio ego ke thelo xadakia. sagapo, pao gia perpatima, polla filia!!

Anef_Oriwn είπε...

Zatoichi,

Τόσο φτηνιάρισσα είσαι που κάνεις θέμα γα 10 ευρουλλάκια;

Μόνο με τα θηλυκά Zatoichούλλαααα!!!

Anef_Oriwn
Παρασκευή 9/1/2009 – 9:52 μ.μ.

dokisisofi είπε...

Ginesai Kiprios Menelae
gia na se perigrapsw?
Na katoikeis eis ta Latsia
tziai sta Kotsinonoxwrka
kai tin zatoichi na pidas
Xwran tziai Pafoxwrka?

alliws den ginetai
(genetika kai kleidarithimika
eisai xwrka, monatzin, sui generis)

Btw, esy giati den fevgeis? Giati prepei egw na to kleisw to magazaki gia na einai oloi xaroumenoi? To diavasa kai to post sou. Kodikas : siwpi (epanastasi einai an etsi nomizete.

(telika ontws, mou paei parapanw i paranoia! Edika otan forw greeklish!!!)

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες

Η λίστα ιστολογίων μου