Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2008

"Μικρά Ανέκφραστα Ζώα" του ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΦΟΣΤΕΡ ΓΟΥΑΛΑΣ (συνέχεια)

«Έχουμε λοιπόν εννιά» λέει η σκηνοθέτρια « αρκετούς για να γεμίσουμε τέσσερα σενάρια το καθένα από τα οποία θα ετοιμάζουν από κοινού δύο απ’αυτούς με τη σειρά». Η βροχή στην αλουμινένια οροφή των επιχειρήσεων Μέρβ Γκρίφιν, δημιουργεί στο δωμάτιο ένα ήχο λες και τηγανίζεται κάπου μακριά κρέας.
« Και δεν αμφιβάλλω ότι είναι όλοι εξαίρετοι » λέει η Φαίη. Κοιτάζει τις παλάμες της που είναι ανάμεσα στα γόνατα της. « Τι θα γίνει όμως με την Τζάνετ σε περίπτωση που το καημένο το παιδί της επιτεθεί. Ο καινούργιος σας μυστήριος γκουρού δεδομένων»
« Μην συγχύζεις τη διαφορά ανάμεσα σε μένα, αφενός, και σ’αυτό το οποίο με υποχρεώνουν να κάνω» λέει η σκηνοθέτρια.
« Δε θα της επιτεθεί» λέει η υπεύθυνη παρασκηνίων, χειρονομώντας. Μασάει τσίχλα ενεργοποιώντας έναν μικρό μυ που ελίσσεται σαν σκουλήκι στον κρόταφό της.
Ο Άλεξ Τρεμπέκ ρεύεται διακριτικά φέρνοντας το χέρι του στο στόμα του. Όλοι γυρνάνε και τον κοιτούν.
Η Ντη λέει « Άλεξ, προφανώς έχεις κλείσει τους νέους διαγωνιζόμενους στο κλουβί για τώρα, πές τους λοιπόν ότι μπορεί , μπορεί όμως και όχι, να καθυστερήσουμε λιγάκι. Ευχαρίστησε τους για την υπομονή τους»
Ο Άλεξ σηκώνεται φτιάχνοντας την γραβάτα του. Ο γδούπος του τενεκεδένιου κουτιού της σόδας του, αντιλαλεί στον μεταλλικό πάτο του καλάθου σκουπιδιών.
«Ένας καλός οικοδεσπότης και τα ρέστα» . Η Ντη χαμογελάει καλοσυνάτα.
«Το’πιασα!»
Ο Άλεξ αφήνει την πόρτα ανοιχτή. Έξω, ο ήλιος ξεπροβάλλει μέσα απ’τα σύννεφα. Οι φοινικιές στάζουν και οι σταγόνες τους σπινθηροβολούν.
Στο παράθυρο η Φαίη παρακολουθεί την φιγούρα της Ντη που κοιτάζει το ρολόϊ της με μια μικρή κίνηση.
« Εύκολα μπορούν να εκτιμηθούν τέσσερα σενάρια» , λέει η υπεύθυνη παρασκηνίων, « η ταξινόμηση είναι έτοιμη, όλα τα μόνιτορ στον πίνακα έχουν ελεχθεί. Η Τζοάν ετοιμάζει τώρα την σεκάνς των σκηνών»
«Αυτή είναι δική μου δουλειά» λέει η Φαίη.
«Δική σου δουλειά είναι» λέει μέσα απ’ τα δόντια της η σκηνοθέτρια « είναι να πείς στην Μόμμυ πού μπορεί να είναι η στριμμένη φιλεναδίτσα σου »
«Ο Άλεξ θα χρειαστεί στο πλατώ όλες τις κάρτες και σύντομα», λέει η Ντη στην υπεύθυνη παρασκηνίων.
«Αυτή είναι η δουλειά σου για σήμερα» Η Τζάνετ κοιτάζει επίμονα την πλάτη της Φαίη.
Η Φαίη Γκόνταρντ, προτείνει στην γυναίκα του πρώην πατριού της, το μεσαίο της δάκτυλο επιδεικτικά από το παράθυρο. « Ορίστε ένα απ’αυτό για κάθε μια απορία των ζώων» , λέει.
Η σκηνοθέτρια σηκώνεται, αποκαλεί σκρόφα την Φαίη που μοιάζει με μάντη σε ικεσία, και εγκαταλείπει το δωμάτιο από την ανοιχτή πόρτα την οποία κλείνει στο πέρασμά της.
«Σκρόφα» λέει η Φαίη.
Η Ντη παραπονιέται μ’ένα κουρασμένο χαμόγελο ότι περιτρυγυρίζεται από σκρόφες. Ο Μάφυ Ντεμότ γελά, και κάθεται στη θέση που καθόταν ο Άλεξ. Η Ντη σηκώνεται απ’το γραφείο. Μια ακίδα πιάνεται στο καλσόν της και το σχίζει. Πλησιάζει με δουλοπρέπεια την κόρη της, που κάθεται στην καρέκλα του γραφείου, κοντά στο παράθυρο, έχοντας τα πόδια της, χωρίς παπούτσια, ακουμπημένα στο περβάζι. Τα γόνατα της Ντη τρίζουν δυνατά.

3 σχόλια:

Μενελαος είπε...

Μικρά ανέκφραστα ζώα! Είμαι μία υπερμηχανή!! Ζήτω η Δοκησίσοφι και οι υπερμηχανές!! Έλα να μπούμε κάτω από τα κουβερτάκια γλομπάκι μου να ζεσταθούμε. Έκανες το πείραμα του Θεού?? Μακάρι όλοι να διάλεγαν Φυσικούς...!

Διάσπορος είπε...

Dokisisofi evre to "Infinite Jest" en polla spoudeo

sinexise, kamneis leitourgima, de nomizo na eksanametafrastiken o DFW.

dokisisofi είπε...

E Menelae lamne gireftou gie mou!

Diaspore, esy pou ksereis to keimeno kala, pws sou fainetai i metafrasi?

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες

Η λίστα ιστολογίων μου